Escape room

Escape room

De laatste jaren is de escape room zich steeds meer aan t ontwikkelen, er komen er steeds meer bij in Nederland en ook in andere landen zie je dat deze activiteit steeds populairder wordt maar hoe komt dat nou precies en zijn er wel duidelijke regels over waar een escape room aan moet voldoen?

Wat is een escape room?

Bij een escape room is het zo dat je wordt opgesloten in een kamer die vol zit met puzzels en raadsels die jij zal moeten kraken om uit de kamer te ontsnappen. Sommige escape rooms zijn lastiger dan anderen. Your escape room in Oss is een mooi voorbeeld hiervan, er zijn hier 2 verschillende kamers. Een hiervan is het ontsnappen van een dokter die doorgeslagen is, lukt het jou niet dan zal jouw lichaam of andere ledematen het niet overleven. De meeste escape rooms duren ongeveer een uur en zo ook Your escape room.
Het kan zijn dat je van een escape room hebt gehoord van familie, vrienden of kennissen.

Ontstaan van escape rooms

Wat een escape room nou precies betekent is niet helemaal duidelijk, er is namelijk geen algemene definitie voor dit begrip. Wel is bij veel mensen bekend wat een escape room inhoudt. Je moet zo snel mogelijk en binnen de tijd alle raadsels oplossen en zo dus proberen uit de kamer in kwestie te ontsnappen. Veel escape rooms zijn verdeeld in meerdere kamers om het zo leuker en ook spannender te maken, je weet echter niet wanneer de laatste kamer is of waar deze is. Soms zijn bepaalde doorgangen verborgen en moet je aan de hand van aanwijzingen deze doorgang zien te vinden. Sommige escape rooms zijn dan ook lastiger dan anderen en vaak wordt ook wel aangegeven wat de moeilijkheidsgraad van deze kamer is.
De eerste escape room in Nederland werd geopend eind mei 2013. Tegenwoordig zie je in veel grote steden zulke escape rooms. Enkele grote steden zijn Amsterdam, Arnhem, Nijmegen, Rotterdam en zo zijn er nog enkele steden die deze activiteit aanbieden.
Tot op de dag van vandaag komen er nog altijd steeds meer escape rooms bij en uiteraard niet alleen in Nederland. Dit geeft een duidelijk beeld hoe razend populair escape rooms zijn.

Omdat er nog niet duidelijk regels zijn over escape rooms is het dus in sommige landen nog niet 100% veilig. Zo was er in januari 2019 nog een brand bij een escape room in polen waar 5 meisjes om het leven kwamen omdat er geen uitgang was uit de escape room en het personeel niet meer op tijd konden ingrijpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *