Fruit op de zaak voor een gezonde werknemer

Fruit op werk

De meeste werknemers zitten de hele dag op kantoor. Dat is goed voor het geld maar wat minder voor de gezondheid. Lange periodes achter elkaar zitten is slecht voor je lichaam. Het kan zelfs lijden tot een te vroege dood. Ook is de kans op ziektes aanzienlijk groter. Daarbij zorgt het hangen in de stoel voor hoofd- en rugpijn. Als je niet rechtop zit moeten de spieren in jouw lichaam hard werken jouw lichaam in balans te houden. Ook moeten de werknemers vaak een lange tijd reizen voordat ze op werk zijn. Een lange reistijd betekent slecht slapen, grotere kans op depressies en een hoger cholesterolgehalte.

Om zulke dingen te voorkomen hebben veel banen motivatie vergaderingen om de vrolijkheid erin te houden. Dit werkt averechts. Door te doen alsof je blij en gelukkig bent word je juist depressief. Wat ook niet helpt is dat de airco op kantoor en de stadse lucht je ziek en minder productief maken. Werk jij meer dan 55 uur per week? Dan is jouw kans op een hartinfarct vergroot. Na enige tijd neemt jouw productiviteit af waardoor jouw lichaam en geest het zwaar te verduren krijgen op het werk. De wat minder gezonde werknemers hebben vaak ook last van een vervelende baas. Een slechte baas kan zorgen voor hartkwalen, angst en ongezonde gewoontes. Dit betekent niet dat je moet stoppen met jouw baan. Het kantoor leven is nou niet de meest ideale baan maar je kan er gewoon mee doorgaan.

Hoe zorg je voor een beter kantoorleven

Om te beginnen is het een goed idee fruit op de zaak te leggen voor de gezonde werknemer. De gezonde werknemer heeft fruit op de zaak nodig op productief te blijven. Op kantoor krijg je al amper vitamines binnen van de zon bijvoorbeeld. Een laag vitamine gehalte is slecht voor je gezondheid, waardoor fruit op de zaak dit kan oplossen. Om jouw rugklachten te verminderen moet je op het puntje van je stoel zitten en wat oefeningen doen. Zo voel je wat de juiste houding voor jouw rug is. Ook is het verstandig om ieder uur even twee minuten te bewegen. Dit is al veel beter voor de gezondheid. De airco op kantoor kan ook opgelost worden. Er zijn ‘groene gebouwen’ met een veel beter en gezonder ventilatie systeem. Dit artikel is er niet voor bedoeld dat jij stopt met jouw huidige baantje. Integendeel. Ben bewust van de gevaren van jouw kantoorbaan en weet hoe je ze kan oplossen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *