PGB begeleiding zwemles

Zwemles begeleiding

Het is op verschillende manieren mogelijk om PGB begeleiding zwemles te krijgen. Stel je neemt zwemles voor je zoon of dochter bij een zwemclub, dan kan deze sportclub als zorgaanbieder optreden. De zwemclub zal in dat geval een rekening maken van lidmaatschap en voor de zwemles, en stuurt die naar jou als ouder. Jij stuurt het vervolgens door naar de Sociale Verzekeringsbank (SVB) die vervolgens weer rechtstreek betaalt voor PGB begeleiding zwemles aan de sportvereniging.

Eén op één begeleiding

Is je kind een op een begeleiding nodig om te leren zwemmen, dan bestaat de mogelijkheid om PGB begeleiding zwemles te krijgen. In dat geval dient je kind wel een zorgzwaartepakket te hebben en dient individuele begeleiding noodzakelijk te zijn om de veiligheid van je kind in het water te garanderen. Aan het krijgen van PGB begeleiding voor zwemles kleven wat haken en ogen en bovendien is PGB natuurlijk altijd maatwerk. Het is daarom verstandig eerst goed te informeren hoe het in jouw specifieke situatie geregeld is en of PGB begeleiding zwemles inderdaad een optie voor je is.

 

Genieten in het water

Ondertussen is het een lust voor het oog om kinderen met een lichte of zware en geestelijke en lichamelijke beperking te zien genieten in het water. Er zijn in Nederland voldoende zwemclubs die de kinderen laten wennen aan water en ze echt leren zwemmen. Zwemclubs doen mee aan wedstrijden, gaan naar Special Olympics en kinderen blijken zich meer en meer heel erg goed in het water te voelen. Daarnaast wordt door deze sportclubs zwemles gegeven. Soms gebeurt dit in groepsverband, soms kan dit alleen maar op individuele basis. Zie het ook al een goede manier van dagbesteding.

PGB begeleiding

Zwemwater is warmer

Als er zwemles gegeven wordt of als deze clubs speciaal voor kinderen met een beperking trainen, is het water van het zwembad altijd net iets warmer dan normaal. Overigens zijn de faciliteiten voor mensen met een beperking om te kunnen zwemmen gegroeid. Er zijn speciale liften die mensen in het water tillen en weer uit het water halen. Iedereen kan zwemmen op zijn of haar eigen niveau en ook kinderen met een beperking proberen elke keer weer hun eigen lat een stukje hoger te leggen.

Informeer naar de optie PGB begeleiding zwemles

Net als bij gewone sportclubs is het maximale uit jezelf halen het doel, en daar slagen deze kinderen erg goed in. Informeer of PGB begeleiding zwemles mogelijk is en kom snel met je kindje naar zwemles.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *