Tattoo nazorg is enorm belangrijk

Tattoo nazorg

Heb jij zojuist een tattoo gezet? Of sta jij nog op het punt om een tattoo te zetten? Dan is het enorm belangrijk dat je goed verdiept in de nazorg. Het is namelijk erg belangrijk. Het hebben van een tattoo is namelijk iets unieks en mooi, maar het is wel belangrijk dat het juist wordt verzorgd. Hieronder zullen we het kort hebben waarom nazorg belangrijk is en hoe de nazorg in zijn werking gaat.

Waarom is nazorg belangrijk

Als je getatoeëerd wordt, dan wordt er met een apparaat op jouw huid getekend. Hierbij wordt met dunne naalden in de huid geprikt. Hierdoor wordt er een soort schaafwond gecreëerd en het is dus belangrijk dat je het goed verzorgd. Mocht je het namelijk niet goed verzorgen, dan bestaat er kans dat de tattoo gaat ontsteken en dit wil je echt altijd voorkomen. Als de tattoo namelijk gaat ontsteken, dan gaat jouw huid helemaal ontsteken en krijg je het effect van een brandwond. Dit wil je echt voorkomen en daarom is het enorm belangrijk om jouw tattoo goed te verzorgen, want je wilt echt niet dat het gaat ontsteken. Daarnaast is het ook belangrijk om de tattoo uit de zon te houden. Als je de tattoo namelijk in de zon houdt, dan bestaat er een kans dat de kleuren uit de huid gaan en hierdoor vervaagt de tattoo. Dit wil je natuurlijk voorkomen, want je wilt het zo goed mogelijk houden. Hierbij is het dus belangrijk dat je jouw tattoo tussen de 4 en 6 weken uit de zon houd. Mocht je hem toch in de zon willen, dan kun je hieronder vinden wat je dan het beste kunt doen.

Hoe gaat het in zijn werking

Natuurlijk vraag je jezelf nu af, hoe gaat het in zijn werking? Als jij een tattoo moet verzorgen is het belangrijk dat je in de eerste twee weken ongeveer 2 tot 3 keer de tattoo schoonmaakt. Hierbij moet je het met antibacterieel zeep schoon maken. Vervolgens moet je het droog deppen. Zodra het droog is, is het belangrijk dat je hem inzet om ervoor te zorgen dat de huid soepel blijft. Dit kun je het beste doen met bepanthen of vaseline. Diverse onderzoeken hebben aangetoond dat het gebruik van bepanthen het herstel bevorderd. DE kosten hiervan zijn wel duurder, maar het is zeker aan te raden om hierin te investeren. Je wilt natuurlijk dat het zo snel mogelijk schoon wordt.

Meer informatie over tattoo nazorg vind je door hier te klikken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *