Uitvaartwensen, hoe zit het nou?

Veel mensen weten misschien wel wat uitvaartwensen zijn, maar niet iedereen maakt hier echter optimaal gebruik van. Uitvaartwensen zijn misschien wel een van de belangrijkste dingen die men kan achterlaten, echter gaat dit niet altijd even makkelijk. Men heeft hier moeite mee en krijgt bij het zeggen of schrijven van de desbetreffende tekst vaak veel verdriet, wat logisch is.

Uitvaartwensen kunnen worden geschreven en achtergelaten worden op verschillende manieren. De meeste bekende en gebruikte manier is het schrijven van een tekst in een wensenboek. In een wensenboek kan men bijvoorbeeld neerzetten, samen met de nabestaanden, wat zij willen dat er voorgelezen wordt, welke muziek er wordt gespeeld, welke spullen er mee moeten in de kist tijdens de begrafenis en verder alle andere dingen die er gewenst in willen staan. Verder kan er ook voorbespreking worden gehouden met een consultant. Een uitvaart deskundige weet precies hoe hij of zij zulke dingen moet aanpakken en kan precies in een gesprek, die ongeveer één a twee uur duurt, achterhalen wat volgens de persoon het belangrijkste is om te weten en om op te schrijven. Ook hier gaat het om de kist, de muziek, de gewenste kaarten. Verder is alles mogelijk in zo’n gesprek mits dit maar wordt aangegeven. Ook kunnen de personen zo vrij en gedetailleerd mogelijk vertellen wat ze willen en hoe hun wensen liggen. Tot slot kan een uitvaartwens ook geregeld worden door een uitvaartverzorger.

Digitaal uitvaartwensen vastleggen

Digitaal uitvaartwensen vastleggen is helemaal niet zo lastig als men denkt. Hierbij gaat het om een stukje tekst, en misschien zelfs wel een korte video als uitvaartwens vast te leggen. Dit kan worden gedaan door het inscannen van een desbetreffende brief of het secuur opslaan van een video. De nabestaanden hechten vaak veel waarde aan een uitvaartwens van de desbetreffende persoon die komt te overlijden.

Als iemand ongeneeslijk ziek is, is het lastig om hier over te praten en hier mee bezig te zijn. Dit is begrijpelijk uiteraard. Verder willen deze personen leuke dingen doen en hier niet aan denken, echter is dit wel noodzakelijk om een mooie en fijne uitvaart te verzorgen voor jou en je nabestaanden. Doe dit secuur, zolang je er nog aan toe bent en zorg dat men en andere nabestaanden kunnen rouwen met een fijner gevoel. Dit geeft een gevoel van voldoening aan de desbetreffende persoon en de nabestaanden. Echter blijft het een eigen keuze hoe dingen worden geregeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *