Waarom een gastouder worden?

Gastouder

Heb jij plezier in het opvoeden en omgaan van kinderen? Wil jij dit naar een professioneel niveau tillen? Dan is een gastouder worden zeker een geschikte oplossing. Het is hierbij wel belangrijk dat je genoeg tijd in combinatie met ervaring hebt. Door een gastouder te worden kun je kinderen binden voor een langere periode. Daarnaast kun jij ook een steentje bijdrage aan de ontwikkeling van de kinderen. Als je een gastouder wilt worden heb je dus echt passie voor kinderen nodig en je wilt hen ook helpen bij de ontwikkeling van hun leven. Hieronder leef je waarom een gastouder leuk kan zijn en dat er een financieel voordeel aan gebonden is.

 

Vanuit huis

Het voordeel van een gastouder is dat je dagelijks de rol van ouder kan spelen zonder moeder of vader te zijn. Mocht je kinderen hebben, dan is het ook zeker mogelijk om een gastouder te worden. Je kunt als gastouder eenvoudig zelf bepalen op welke dagen je de kinderen wilt ontvangen en om hoeveel kinderen het gaat. Het is zelfs mogelijk om aan te geven in welke leeftijdscategorie de kinderen moeten zijn. Mocht je bijvoorbeeld een deel van de dagen de kinderen willen ontvangen, dan kun je ervoor kiezen om buitenschoolse opvang te regelen. Hierdoor heb je alsnog jouw vrijheid in combinatie met het zijn van een gastouder. Hierbij is het leuk dat geen dag hetzelfde is. Elke dag is anders en dat maakt het opvangen van kinderen echt maatwerk.

 

Geld verdienen als gastouder zijnde

Als je gastouder bent, doe je het natuurlijk voor jouw plezier. Je wilt betrokken zijn bij de ontwikkeling van de kinderen, maar dat is niet alles! Naast het zijn van een gastouder krijg je ook een financiële vergoeding. Deze vergoeding is afhankelijk van de leeftijdscategorie in combinatie met de soort opvang. Het gemiddelde ligt ongeveer rond de € 4,50 per uur. Dit is natuurlijk een leuke bijverdienste als je toch als van plan was om een gastouder te worden. Naast dat je jouw professionaliteit en enthousiasme met kinderen kunt uiten krijg je ook nog eens betaald. Wat wil je nog meer? Het is wel goed om te benoemen dat de kosten gedurende het verblijf voor jouw rekening zijn. Je kunt hierbij denken aan het kopen van kleding en het verzorgen van eten en drinken. Om deze reden is na aftrek van alle kosten de opbrengst redelijk matig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *